13.06.2006

NRK
Buskerud


Engelskmann sjikanerer politikvinne

En engelskmann sjikanerer ei politikvinne via diskusjonsfora i flere norske nettaviser.

Av Morten W Røkeberg og Maria Kommandantvold . Publisert 13.06.2006 17:23

Politiførstebetjent Torill Sorte ved Nedre Eiker lensmannskontor anmelder nå en engelskmann som i flere år har trakassert henne.

Mannen har det siste halvåret skrevet krenkende innlegg på diskusjonsfora i flere norske nettaviser, med henvisning til sine egne hjemmesider.

Sorte håper at hun ved å anmelde ham, kan få mannen domfelt.

- Skal ikke finne seg i sjikanering


Torill Sorte blir sjikanert på en rekke norske nettaviser.
Foto: Faksimile dt.no

- Dette har jo pågått over flere år, mens sjikaneringen via norske nettaviser har pågått siden før nyttår. Jeg synes ikke at man skal finne seg i å bli sjikanert av andre mennesker uten å gjøre noe.

Tror du det vil hjelpe å anmelde han?

Det tror jeg ikke, men han vil få en straffesak på seg hvertfall, og forhåpentligvis en passende straff, sier Sorte.

Domfelt for trakassering

Mannen er tidligere domfelt her i landet for å ha trakassert en annen kvinne i distriktet. Denne kvinnen ble kjent med ham i England på 1980-tallet. Hun gikk til sak mot ham, og han fikk en straff. Torill Sorte var etterforskningsleder i denne saken, og etter det har hun vært offer for hans trakasseringer. Først ved at han ringte venner og kjente og sendte brev, men siden desember i fjor, trakasseringer på internett.

- Han beskylder meg for å ha skrevet uriktig i den saken som han ble dømt i. Han mener da at jeg er uærlig og korrupt, sier Sorte. 

I går ble uttalelser fra denne mannen liggende et par timer på Drammens Tidendes diskusjonsforum, med henvisning til hans nettside der han trakasserer flere personer i Norge. Sorte sier det er vanskelig å stanse ham fordi han finner nye omveier hele tiden.

Sperret internettsiden

- Vi har sperret internettsiden, men han finner stadig nye måter å legge den ut på, så det er vanskelig å ha kontroll på en slik side.

Hva kan politiet gjøre?

- Vi kan skrive en anmeldelse og gjøre tiltak i forhold til det. Problemet er at han ikke bor her i landet og det gjør ting mer komplisert.

Hva vet du om han?

- Jeg vet en hel del. Jeg vet at han ikke bor her i landet og jeg kjenner til han gjennom etterforskningen i den andre saken.

Hva gjør dette med deg?

- Jeg har fått mange henvendelser fra folk som synes dette er grusomt, noe jeg setter stor pris på. Selv om jeg er politi så gjør det jo noe med meg at det stadig ligger uriktige påstander om meg på internett, sier Torill Sorte.