7/7/98

 

Blir ikke kvitt sex-gal engelskmann
Av ALEXANDER NORDBY

I 16 år har en sex-gal engelskmann terrorisert Heidi Schøne med brev, telefoner og trusler.


 

Engelskmannen er fullstendig besatt av den norske kvinnen, og siden 1982 har han bombardert Heidi Schøne med telefonterror, drapstrusler, brevterror, fysisk oppmøte på døren hennes og trakkasering av hennes venner.

BLIR PLAGET: Engelskmannen har hittil i år sendt 300 brev til Heidi Schøne. Foto: VG

Mannen har også sendt hundrevis av brev til helt tilfeldige mennesker i Norge med alvorlige sex-anklager og intime påstander om den norske kvinnen.

 

Jeg har tigget, grått og truet for at han skulle la meg være i fred, sa Heidi Schøne til VG snakket med henne for tre år siden.

Fortsatt har Schøne og hennes familie hemmelig adresse og telefonnummer. Posten blir sortert av det lokale lensmannskontoret, som hittil i år har mottatt over 300 brev fra den 40 år gamle engelskmannen.

Påtrengende

Som 18-åring reiste Heidi Schøne til England for å jobbe som au pair. På en togtur kom hun i snakk med en halvt arabisk mann. Mannen oppførte seg rart og var påtrengende, men hun likte ham og snakket vennskapelig med ham. Helvetet startet da hun var kommet tilbake til Norge.

Mens hun oppholdt seg i Bergen, dukket engelskmannen plutselig opp. Til å begynne med slapp hun ham inn, men etter hvert ble han svært plagsom. Han ringte i et sett, sendte henne utallige brev, og ved en anledning måtte hun se på mens han gjorde obskøne ting.

Etter å ha blitt avvist risset han inn «fuck you» på døren med en kniv. Hun skaffet seg hemmelig adresse, men likevel dukket det opp et postkort med teksten «Freddy is back» - hentet fra en skrekkfilm med en hovedperson ved navn Freddy.

Saken er tidligere blitt etterforsket av politiet i Bergen. For tre år siden anmeldte Schøne på ny forholdet til politiet i Drammen.

- Det blir opp til statsadvokaten å vurdere om det skal sendes en henstilling til engelske myndigheter, sier politiinspektør Dag Einar Lyngås.

07/07/98

Erotisk paranoia

Psykiatere mener at den truende og elskovssyke engelsmannen kan lide av ekstrem erotisk paranoia.

Lidelsen er en vrangforestilling der en person er overbevist om at et annet menneske må være forelsket i vedkommende.

Erotisk paranoia rammer oftest kvinner, og særlig kvinner i overgangsalderen. Ofte går lidelsen over av seg selv etter noen år.

Personer med erotisk paranoia er sjelden slemme, som i tilfellet med engelskmannen.

(VG 07.07.98 kl. 06:41)