Halvparten bruker ikke kondom

- Sex-påstandene kan gi to års fengsel

Av ELISABETH BREIEN ELLINGSEN

(VG Nett) Advokat og injurieekspert Per Danielsen mener Berit Riise har opptrådt ulovlig uansett om påstandene om sex-sjikane er sanne eller usanne. Strafferammen er inntil 2 års fengsel.

PROBLEMER: Advokat Per Danielsen mener at Berit Riise er ille ute hvis Ivar Morten Normark bestemmer seg for å gå til sak.

Foto: Espen Sjølingstad Hoen

Advokat Per Danielsen arbeider mye med saker som omfatter injurier i media. Han hoppet i stolen da han hørte Berit Riises påstander om sex-trakassering i «Tabloid» torsdag kveld.

- Hun har klart opptrådt ulovlig. Et klarere eksempel på bokstavelig sagt et «slag under beltestedet» er vanskelig å finne, sier Danielsen til VG Nett.

Private forhold

- Det er utilbørlig uansett om det er sant eller ikke, og det rammes av en spesiell bestemmelse i injurielovgivningen. Det er fremsatt beskyldninger om private forhold på TV. Uansett hvem som har rett om hva som skjedde her, så skal ikke slike beskyldninger fremsettes for åpen scene, sier Danielsen.

Han sier at overtredelse kan straffes med inntil to års fengsel, og det kan kreves oppreisning for tort og svie i tillegg.

- Hun vet hva hun har sagt og forsterker det etterpå i intervju med VG. Noe som gjør det verre, sier injurieeksperten.

- Riise har et stort problem hvis Ivar Morten Normark bestemmer seg for å gå til sak, mener Per Danielsen.

Ledelsen i Aalesund FK vil vurderere i ettermiddag om de skal gå til sak mot Berit Riise. Aalesund-leder Arne Aambakk sier til VG Nett at de venter på en unnskyldning fra Berit Riise. Les mer her.

TV 2 uten skyld

Advokat Per Danielsen mener at TV 2 ikke kan lastes for at beskyldningene gikk direkte ut i norske hjem.

- TV 2 har ikke noe juridisk ansvar for det som skjer på direkten. Det finnes et unntak i loven som gjelder nettopp direktesendinger på TV. Programleder Pål T. Jørgensen opptrådte korrekt, sier Danielsen.

Pål T. Jørgensen sier til VG Nett at uttalelsene kom som lynet, og at han stanset debatten da Normarks navn ble nevnt. Les mer her.

(VG NETT 10.01.03 kl. 11:38)

 


SORTE, SCHØNE & SHARP:

tsWE'RE NOT GONNA TAKE IT ANYMORE