Halvparten bruker ikke kondom

Halvparten bruker ikke kondom

Av KRISTINE ELSHAUG

(VG Nett) Selv om nordmenn er verdensmestere i tilfeldig sex, er vi ikke like ivirge på å bruke kondom med ny sexpartner. Bare Sverige er dårligere enn oss viser ny, internasjonal undersøkelse.

Norge, Sverige og Danmark topper statistikken over hvem som er dårligst til å bruke kondom.

Halvparten bruker ikke kondom

I den ferske verdensomspennende sex-undersøkelsen utført av kondomprodusenten Durex, kommer det frem at nesten halvparten - 49 prosent - av nordmenn ikke bruker kondom med ny sexpartner. I Danmark er de akkurat like sløve, mens undersøkelsen viser at svenskene er verst. Der svarer hele 61 prosent at de ikke bruker kondom.

- Tankevekkende

- Det er et tankevekkende resultat for Durex Norge. Det viser at det er blitt gjort for dårlig jobb, til tross for at vi har forsøkt å tilpasse oss markedet med alle mulige varianter med smak-, lukt- og rugleeffekt., sier Arianne Gravdal, salgssjef for SSL, som er distributør av Durex i Norge.

Også produktsjef i SSL, Charlotte Wessman, mener resultatet er nedslående.

- Resultatet viser tydelig at det fortsatt er mye igjen å gjøre for å oppmuntre folk, og spesielt unge, til sikker og beskyttet sex.

På verdensbasis

I gjennomsnitt innrømmer 39 prosent at de har hatt usikker sex med ny partner de siste 12 månedene, og blant dem er det dem mellom 21-24 år som tar meste sjanser.

Undersøkelsen viser også at 31 prosent av de spurte vil ha sex med noen selv om vedkommende nektet å bruke kondom.

Franskmenn flinkest

I tillegg til at franskmenn har mest sex i verden, er de også best til å bruke kondom med ny sexpartner. Bare 22 prosent innrømmer at de ikke har brukt kondom.


(VG NETT 26.11.02 kl. 13:01)


SORTE & SHARP:

tsWE'RE NOT GONNA TAKE IT ANYMORE