- Kan aldri forhindre utbrudd på direkten

- Kan aldri forhindre utbrudd på direkten

Generalsekretær i Norsk Presseforbund Per Edgar Kokkvold mener at beskyldninger og utbrudd er en risiko man må leve med så lenge man har direktesendinger i fjernsyn.


- Det er alltid en risiko med direktesendinger. Alt er avhengig av hvilke personer som deltar, hva som er tema og hvilken temperatur det er i programmet, sier Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund i NTB. Men han ønsker ikke en begrensning av hva man kan si i direktesendte program.

- Ytringsfriheten har sin pris, sier han.

Kokkvold mener også at TV2 handlet helt riktig da Berit Riise helt overraskende på direkten beskyldte Aalesund-trender Ivar Morten Nordmark seksuell trakassering av henne. Debatten dreide seg egentlig om hennes sønn Bjørn Helge Riises fotballfremtid.

- Programleder Pål T. Jørgensen maktet å snu debatten over på det opprinnelige tema før det hele utartet, sier Kokkvold.

Han ønsker ikke å kommentere Riise-saken direkte, men påpeker at man alltid bør være forsiktig med å komme med beskyldninger av en slik følelsesmessig art som det fremkom i programmet.


(NTB) 10/01/03

 

 


SORTE, SCHØNE & SHARP:

tsWE'RE NOT GONNA TAKE IT ANYMORE